Dirigent

Bram Soentjens is sinds december 2020 de dirigent van Sinfonietta Den Haag.

Bram Soentjens werd in 1984 geboren in Venlo. Zijn muzikale loopbaan begon in 2003 toen hij HaFaBra-directie en bijvak trompet ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Gedurende deze periode volgde hij masterclasses bij Hans Leenders en David King.

In zijn streven zich symfonisch te ontplooien ging Bram directie- en compositielessen volgen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Nadat Bram deze opleiding had afgerond is hij orkestdirectie bij Arjan Tien gaan studeren. Vanaf 2011 is hij privélessen gaan volgen bij Roberto Benzi in Parijs. Tijdens deze studie heeft hij deelgenomen aan masterclasses van professor Kenneth Kiesler, Colin Metters en Martin Sieghart. Bram heeft eindexamen gedaan met het Philharmonisches Orchester Hagen (Duitsland) en is sinds juni 2012 afgestudeerd als Master of Music.

Bram is ook dirigent van Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek, Groot Film- en Musicalorkest Musical Souvenir in Capelle aan den IJssel, het BplusC Kinderorkest in Leiden en Oegstgeest, Coverorkest De Sjaan uit Noordwijkerhout, Leerorkest The Residents van het Residentie Orkest in Den Haag, Jong-KHD van de Koninklijke Harmonie in Delft en Harmonie Nootdorp. Daarnaast is Bram als repetitor verbonden aan orkesten en arrangeert hij regelmatig muziek.